Fot. R Wójcik. Gofry przygotowane przez uczniów kl. VIII dla młodszych kolegów i koleżanek.

Międzynarodowy Dzień Gofra – 25 marca świętują gofry. Święto, które najlepiej celebruje się jedząc ten słodki przysmak.

Dzisiaj w naszej szkole wszystkie drogi prowadziły na stołówkę, gdzie zwiedzeni słodkim aromatem mogliśmy zjeść pysznego gofra i wesprzeć potrzebujące dzieci.

Degustacja gofrów dostarczyła dzieciom ogromnej radości. Uczniowie decydowali na co mają ochotę i komponowali swoje smaki. Podstawą były gofry z cukrem pudrem i czekoladą. Inne dodatki to kandyzowane wiśnie, płatki róży w syropie, dżem brzoskwiniowy i wiśniowy, kremowy twarożek i różnorodne owoce brzoskwinie, ananasy, banany, pomarańcze.

Gofry smakowały znakomicie!

Słodka akcja przeprowadzona przez uczniów o wielkich sercach  – klasę VIII.